Naast de stockfotografie is fotografie in opdracht één van de belangrijkste activiteiten van Aerophoto-Schiphol, we onderscheiden ons door de focus op kwaliteitsfotografie en probleemoplossend vermogen dankzij een jarenlange ervaring.

 

Wat kost het maken van een luchtfoto?
De kosten van het maken van een luchtfoto bestaan uit de vliegkosten en de tijd dat de fotograaf werkt aan de opdracht, deze kosten verschillen per opdracht, niet alleen door de ligging van het object maar ook door de keuze van het opname platform (vliegtuig, helikopter) en de tijd die er ter plaatse wordt gecirkeld. Ook kan het zijn dat er tijd voor nabewerking wordt gecalculeerd bijvoorbeeld bij foto's die uit meerdere opnamen worden samengesteld (gestitched). Als wij een opdracht calculeren gaan we altijd uit van een optimaal resultaat, de goedkoopste zijn is niet ons doel, een degelijk advies geven en een aansprekende set foto's leveren wel. Wij hebben een uitstekend luchtvaart netwerk en zijn zeer ervaren in het plannen en vinden van oplossingen om zo efficiënt mogelijk te fotograferen.

Hoeveel foto's maken jullie ?
Tijdens de briefing bepalen we samen met de opdrachtgever welke opnamerichtingen, en opnamehoeken de beste beelden opleveren, tijdens de opname concentreren we ons op die opnamen, als we tijdens het fotograferen andere verrassende standpunten zien maken we daar uiteraard ook opnamen van. Van elke opname maken we enkele variaties om een goede keus te kunnen maken.

Wat wordt er geleverd ?
De beelden worden, afhankelijk van de toepassing, geleverd op ca. A2 300dpi in rgb waarden, de bestanden zijn op kleur en contrast bewerkt op een gekalibreerde monitor en voorzien van een AdobeRGB kleurprofiel. De bestanden zijn inclusief publicatie- en reproductierechten t.b.v. de opdrachtgever.

Wanneer wordt de opdracht uitgevoerd ?
We kunnen de opdracht uitvoeren op elke gewenste dag en tijdstip, in de praktijk vliegen we de meeste opdrachten in combinatievluchten op heldere zonnige dagen. In de planning wordt rekening gehouden met de meest gunstigste zonnestand voor elk object.

Geven jullie korting bij meerdere objecten?
Meerdere objecten binnen één opdracht leidt meestal tot de mogelijkheid de vluchtkosten te verdelen over meer objecten zodat het deel vliegkosten per object minder wordt, dit zorgt voor een lagere prijs per object. U zult in onze offerte geen post "korting" vinden maar kunt ervan uit gaan dat we scherp calculeren zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Voldoen jullie aan alle regelgeving ?
Ons luchtfotografiebedrijf Aerophoto-Schiphol vliegt onder de (verplichte) europeesche regelgeving voor special operations (SPO) onder deze, door ILenT geïmplanteerde en gecontroleerde, regelgeving mogen wij commerciële luchtfotografie uitvoeren voor derden.